Kasten en Kisten

Rob, de man achter Kasten en Kisten is begonnen vanuit een liefde voor het meubelmaken en het restaureren van oude dingen. In de beginjaren haalde ik mijn spullen uit Egypte en lag de nadruk op koloniaal van Engelse en Franse makelij. Deze waren vaak in erg slechte staat en werden met liefde in de werkplaats achter de winkel gerestaureerd. Tegenwoordig ligt de handel met Egypte helemaal stil en zoek ik mijn spullen vanuit heel Europa.

De stijl is die van 1880 tot 1960 en omvat Art Deco, industrieel en vintage. Deze spullen kunnen naar keus opgeknapt worden of in originele staat meegenomen worden. Ook is er een grote collectie schoolkaarten van de uitgevers Haack, Westermann en Jung Koch Quentell. Ook deze kaarten worden gerepareerd en met liefde verzorgd.

Verder hebben we een afdeling cartografie van steden en landen gemaakt door o.a Blaeu, F. de Wit en Braun en Hogenberg. 

Ook maken we lijsten, zowel fabriekslijsten als eigen productie, en lijsten we uw en onze kunst in. We hebben tevens een verzameling oude lijsten. Ook voor een passepartout kunt u bij ons terecht. 

 

De Vergeten Schatten

Sjaak van De Vergeten Schatten heeft zijn oorsprong in het onderwijs. Vanuit deze achtergrond altijd op zoek naar oude schoolmaterialen. Denk aan anatomische modellen, schoolplaten, schoolkaart en oude leermiddelen.  Verder zijn we altijd op zoek naar originele, eigenaardige en unieke items. 
Deze items staan ook in de winkel van Kasten en Kisten in Dordrecht. 
U kunt ons ook met regelmaat vinden op diverse markten in de regio Breda, Dordrecht, Rotterdam en Gorinchem.